Antony Worrall Thompson

48.puree z kalafiora


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

48.puree z kalafiora
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kalafior

1 cebula

woda

½ - 1 szklanka śmietany 36%

85 g sera Cheddar

sól

pieprz i gałka muszkatołowa

 

 

Przygotowanie:


Podzielić kalafior na małe różyczki. Cebulę obrać i posiekać. Umieścić kalafior i cebulę w garnku, podlać wodą i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż kalafior będzie miękki. Przełożyć kalafior łyżką cedzakową do malaksera. Dodać starty Cheddar, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Wlać śmietanę (nie za dużo, żeby puree nie było za rzadkie) i zmiksować na puree. Ew. doprawić do smaku, rozłożyć do miseczek i podawać. Można też używać zamiast puree ziemniaczanego w zapiekankach.

powrót

Podobne przepisy

Pain perdu z malinami i lodami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ogrodowa przekąska serowa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.009) polenta
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omlet tradycyjny (francuski)
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Sakiewki z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Dynia smażona w cieście
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z dyni

skomentuj przepis

#rjeikggqrr

06.03.2012 01:10


CYTUJ

ISSKKA <a href="http://tpalzrzafclp.com/">tpalzrzafclp</a>, [url=http://itiuzksbbksa.com/]itiuzksbbksa[/url], http://wajqgqimocgl.com/, http://kjwxhxxkwvbr.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.