Antony Worrall Thompson

45.sherry trifle


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.45)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

45.sherry trifle
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

150 g ciasta biszkoptowego

pokrojonego w kostkę o boku 2 cm

150 g herbatników amaretti

150 ml słodkiego sherry

1 łyżka koniaku

4 łyżki dżemu jeżynowego lub malinowego

450 g świeżych jeżyn

450 g świeżych malin

85 g prażonych płatków migdałowych

600 ml gęstego sosu custard

 

 

Przygotowanie:


W dużej szklanej misie ułożyć na dnie kawałki biszkoptu i herbatniki. Polać i nasączyć ciasto sherry i koniakiem. Odstawić na kilka minut, żeby nasiąkło. Podgrzać dżem w rondelku, aż będzie półpłynny i polać nim biszkopty i herbatniki. Wsypać owoce i polać sosem custard.

powrót

Podobne przepisy

Galaretka jabłkowa z pieprzem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Charlotte cytrynowo-kawowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sezamki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pierogi na słodko - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zimny suflet truskawkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jabłko pieczone faszerowane owocami suszonymi i orzechami
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.