Antony Worrall Thompson

45.sherry trifle


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.45)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

45.sherry trifle
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

150 g ciasta biszkoptowego

pokrojonego w kostkę o boku 2 cm

150 g herbatników amaretti

150 ml słodkiego sherry

1 łyżka koniaku

4 łyżki dżemu jeżynowego lub malinowego

450 g świeżych jeżyn

450 g świeżych malin

85 g prażonych płatków migdałowych

600 ml gęstego sosu custard

 

 

Przygotowanie:


W dużej szklanej misie ułożyć na dnie kawałki biszkoptu i herbatniki. Polać i nasączyć ciasto sherry i koniakiem. Odstawić na kilka minut, żeby nasiąkło. Podgrzać dżem w rondelku, aż będzie półpłynny i polać nim biszkopty i herbatniki. Wsypać owoce i polać sosem custard.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Owocowe przystawki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panna cotta z maślanki, z naleśnikowymi faworkami i kremowym sosem truskawkowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Płonące naleśniki bananowe do słodkiego szampana (doux)
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suflet czekoladowy
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.