Antony Worrall Thompson

44.pieczony kabaczek z rozmarynem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.44)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

44.pieczony kabaczek z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kabaczek

obrany

bez pestek

pokrojony na duże kawałki

2 łyżki oleju

2 gałązki rozmarynu

posiekane

2 ząbki czosnku

pokrojone na grube plasterki

20 g startego parmezanu

sól

świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180ºC. Włożyć do miski kawałki kabaczka, olej, rozmaryn i czosnek. Wymieszać i przełożyć na blachę do pieczenia. Piec 20 – 25 min, aż będzie złocisty i delikatny. Wyjąć z piekarnika i wymieszać z parmezanem. Doprawić niewielką ilością soli i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Bób i szparagi na kolorowym ryżu
Jola Słoma
Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Kopytka z kurkami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

gragatedi

postów: 1

03.09.2013 17:15

CYTUJ

Połączenie kabaczka z rozmarynem i czosnkiem- ciekawy przepis. Danie godne polecenia. Smakuje, jest naprawdę bardzo dobre.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.