Antony Worrall Thompson

36.szaszłyki rybne z grilla


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

36.szaszłyki rybne z grilla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
SKŁADNIKI:

3 gałązki rozmarynu

2 cytryny

2 łyżki miodu

100 ml oliwy

200 g filetu z łososia (bez skóry)

200 g filetu z żabnicy



PRZYGOTOWANIE:

Oderwać listki rozmarynu z gałązek i włożyć do miski. Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z cytryn i dodać do rozmarynu. Dodać oliwę i miód i wszystko razem dobrze wymieszać.

Pokroić rybę w kostkę 2,5 cm. Włożyć do miski i wymieszać, by ryba pokryła się marynatą. Odstawić na 30 min.

Nabić rybę na metalowe szpikulce, umieścić na grillu i opiekać po 2 minuty z każdej strony (w sumie 8 minut). Podczas pieczenia smarować marynatą. Podawać.



© MIKE ROBINSON

powrót

Podobne przepisy

Zupa fińska z łososiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Filety z makreli w liściach dzikiego czosnku
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Szczęki tuńczyka teriyaki
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Ryba z szybkim sosem tatarskim z limonką i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Tatar z łososia
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.