Antony Worrall Thompson

36.szaszłyki rybne z grilla


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

36.szaszłyki rybne z grilla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
SKŁADNIKI:

3 gałązki rozmarynu

2 cytryny

2 łyżki miodu

100 ml oliwy

200 g filetu z łososia (bez skóry)

200 g filetu z żabnicy



PRZYGOTOWANIE:

Oderwać listki rozmarynu z gałązek i włożyć do miski. Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z cytryn i dodać do rozmarynu. Dodać oliwę i miód i wszystko razem dobrze wymieszać.

Pokroić rybę w kostkę 2,5 cm. Włożyć do miski i wymieszać, by ryba pokryła się marynatą. Odstawić na 30 min.

Nabić rybę na metalowe szpikulce, umieścić na grillu i opiekać po 2 minuty z każdej strony (w sumie 8 minut). Podczas pieczenia smarować marynatą. Podawać.



© MIKE ROBINSON

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dorsz miodowy
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szaszłyki z żabnicy z boczkiem i ziołami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Śledź XXI wieku
Wojciech Modest  Amaro
Przepis z programu Kuchnia polska XXI wieku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zapiekanka rybna pachnąca dymem z serem ricotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.