Antony Worrall Thompson

35.kurczak tandoori z pieczonymi ziemniakami i chutney z kolendry


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.35)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

35.kurczak tandoori z pieczonymi ziemniakami i chutney z kolendry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kurczak (ok. 1,5 kg)

 

 

Przygotowanie:


Ponakłuwać kurczaka nożem. Zmieszać składniki marynaty (czosnek wycisnąć przez praskę). Rozsmarować marynatę na kurczaku. Przykryć folią i wstawić na 8 godzin do lodówki. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Położyć kurczaka na blasze, przykryć folią aluminiową i piec 1,5 godziny. W połowie czasu pieczenia posmarować resztką marynaty. Wyjąć kurczaka i odłożyć w ciepłe miejsce na 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Kotleciki z żurawinami
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Saltimbocca - kotlety cielęce
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jagnięcina z grilla w musztardzie i chili
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Sałatka z wątróbką i malinowym dressingiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bitki wieprzowe duszone z cebulką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.