Antony Worrall Thompson

35.kurczak tandoori z pieczonymi ziemniakami i chutney z kolendry


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.35)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

35.kurczak tandoori z pieczonymi ziemniakami i chutney z kolendry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kurczak (ok. 1,5 kg)

 

 

Przygotowanie:


Ponakłuwać kurczaka nożem. Zmieszać składniki marynaty (czosnek wycisnąć przez praskę). Rozsmarować marynatę na kurczaku. Przykryć folią i wstawić na 8 godzin do lodówki. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Położyć kurczaka na blasze, przykryć folią aluminiową i piec 1,5 godziny. W połowie czasu pieczenia posmarować resztką marynaty. Wyjąć kurczaka i odłożyć w ciepłe miejsce na 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Czosnkowa rolada z karkówki wieprzowej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 odc. 9
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wołowina na ostro z sosem chrzanowym
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Domowa biała kiełbasa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczak w karaibskiej marynacie jerk
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Kurczak pieczony po włosku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.