Antony Worrall Thompson

35.kurczak tandoori z pieczonymi ziemniakami i chutney z kolendry


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.35)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

35.kurczak tandoori z pieczonymi ziemniakami i chutney z kolendry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kurczak (ok. 1,5 kg)

 

 

Przygotowanie:


Ponakłuwać kurczaka nożem. Zmieszać składniki marynaty (czosnek wycisnąć przez praskę). Rozsmarować marynatę na kurczaku. Przykryć folią i wstawić na 8 godzin do lodówki. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Położyć kurczaka na blasze, przykryć folią aluminiową i piec 1,5 godziny. W połowie czasu pieczenia posmarować resztką marynaty. Wyjąć kurczaka i odłożyć w ciepłe miejsce na 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Balti z kurczaka
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wołowina po burgundzku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fasolka w stylu kreolskim z kiełbasą andouille i ryżem
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia kreolska
Forszmak
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Schabowe z ziarnami słonecznika
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.