Antony Worrall Thompson

32.placki z gotowanych ziemniaków


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka

32.placki z gotowanych ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g mączystych ziemniaków

125 g posiekanej gotowanej kapusty włoskiej

oliwa albo olej roślinny do smażenia

4 plastry boczku

pokrojone na kawałki

1 szalotka

posiekana

½ ząbka czosnku

4 łyżki posiekanego koperku

natki pietruszki i kolendry

1 żółtko

sól morska

świeżo mielony pieprz

mąka do obtaczania

 

 

Przygotowanie:


Ugotować obrane ziemniaki do miękkości, odsączyć, ugnieść i ostudzić. Rozgrzać oliwę / olej na patelni i usmażyć boczek

powrót

Podobne przepisy

Zdrowa kanapka z pastą jajeczną
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Maślane bułeczki z domowym twarogiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Lekki pasztet do smarowania z konfiturą ze śliwek
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.