Antony Worrall Thompson

32.placki z gotowanych ziemniaków


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka

32.placki z gotowanych ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g mączystych ziemniaków

125 g posiekanej gotowanej kapusty włoskiej

oliwa albo olej roślinny do smażenia

4 plastry boczku

pokrojone na kawałki

1 szalotka

posiekana

½ ząbka czosnku

4 łyżki posiekanego koperku

natki pietruszki i kolendry

1 żółtko

sól morska

świeżo mielony pieprz

mąka do obtaczania

 

 

Przygotowanie:


Ugotować obrane ziemniaki do miękkości, odsączyć, ugnieść i ostudzić. Rozgrzać oliwę / olej na patelni i usmażyć boczek

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.