Antony Worrall Thompson

32.fettuccine ze szparagami i mięsem kraba


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

32.fettuccine ze szparagami i mięsem kraba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy extra vergine

1 szalotka

pokrojona w drobną kostkę

1 łyżeczka świeżych liści tymianku

2 łyżeczki esencji anchois

150 ml wytrawnego białego wina

150 ml bulionu warzywnego / rybnego

sól

świeżo mielony czarny pieprz

450 g szparagów

obranych i pokrojonych na kawałki o dł. 2,5 cm

350 g mięsa kraba

675 g świeżego makaronu fettuccine

55 g masła

sok z 1 cytryny

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać oliwę w rondlu o grubym dnie i zeszklić szalotkę, nie rumieniąc. Dodać tymianek, esencję anchois, wino oraz bulion i doprowadzić do w

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.