Antony Worrall Thompson

32.fettuccine ze szparagami i mięsem kraba


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

32.fettuccine ze szparagami i mięsem kraba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy extra vergine

1 szalotka

pokrojona w drobną kostkę

1 łyżeczka świeżych liści tymianku

2 łyżeczki esencji anchois

150 ml wytrawnego białego wina

150 ml bulionu warzywnego / rybnego

sól

świeżo mielony czarny pieprz

450 g szparagów

obranych i pokrojonych na kawałki o dł. 2,5 cm

350 g mięsa kraba

675 g świeżego makaronu fettuccine

55 g masła

sok z 1 cytryny

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać oliwę w rondlu o grubym dnie i zeszklić szalotkę, nie rumieniąc. Dodać tymianek, esencję anchois, wino oraz bulion i doprowadzić do w

powrót

Podobne przepisy

Sztrukle z nadzieniem serowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Karczochy z makaronem penne
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łazanki z młodą kapustą i boczkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
(odc.01) orecchiette z brokułami, pomidorami i anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.