Antony Worrall Thompson

31.rumsztyk jagnięcy z ziemniakami i puree z groszku briana turnera


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.31)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

31.rumsztyk jagnięcy z ziemniakami i puree z groszku briana turnera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g rumsztyku jagnięcego bez kości

2 łyżki oliwy

2 łyżeczki świeżego oregano

posiekanego

sól

świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Rozgrzać w piekarniku blachę z niewielką ilością oleju do pieczenia ziemniaków. W dużym rondlu ugotować groszek do miękkości. Odlać i przepłukać zimną wodą.
Odciąć nadmiar tłuszczu z jagnięciny i ponacinać powierzchnię mięsa ostrym nożem. Oprószyć solą, pieprzem, natrzeć odrobiną oliwy i posypać posiekanym oregano. Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Przełożyć na blachę i wstawić do piekarnika na 6 – 8 min.

powrót

Podobne przepisy

Staropolski bigos
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Cygańskie gołąbki na ostro
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Gołąbki
Wieprzowina w mleku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wołowina Esterhazy
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.