Antony Worrall Thompson

31.rumsztyk jagnięcy z ziemniakami i puree z groszku briana turnera


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.31)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

31.rumsztyk jagnięcy z ziemniakami i puree z groszku briana turnera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g rumsztyku jagnięcego bez kości

2 łyżki oliwy

2 łyżeczki świeżego oregano

posiekanego

sól

świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Rozgrzać w piekarniku blachę z niewielką ilością oleju do pieczenia ziemniaków. W dużym rondlu ugotować groszek do miękkości. Odlać i przepłukać zimną wodą.
Odciąć nadmiar tłuszczu z jagnięciny i ponacinać powierzchnię mięsa ostrym nożem. Oprószyć solą, pieprzem, natrzeć odrobiną oliwy i posypać posiekanym oregano. Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Przełożyć na blachę i wstawić do piekarnika na 6 – 8 min.

powrót

Podobne przepisy

Hamburgery
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kofty wołowo-indycze z zimnym dipem z melona
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wieprzowina w musztardzie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.