Antony Worrall Thompson

26.ziemniaczane puree z groszkiem i dymką


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

26.ziemniaczane puree z groszkiem i dymką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1½ kg obranych ziemniaków

100 g masła

500 ml mleka

75 g posiekanej dymki

4 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól

świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odlać wodę, odparować ziemniaki na małym ogniu i ugnieść z masłem. Podgrzać w rondlu mleko z dymką i groszk

powrót

Podobne przepisy

Kanapka dla chłopa
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smażony sękacz z kremem pistacjowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.