Antony Worrall Thompson

26.ziemniaczane puree z groszkiem i dymką


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

26.ziemniaczane puree z groszkiem i dymką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1½ kg obranych ziemniaków

100 g masła

500 ml mleka

75 g posiekanej dymki

4 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól

świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odlać wodę, odparować ziemniaki na małym ogniu i ugnieść z masłem. Podgrzać w rondlu mleko z dymką i groszk

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z chili i limonką - Marieta Marecka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Ziemniaki w kaczym smalcu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spatzle
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.