Antony Worrall Thompson

25.tajskie pulpety z białej ryby


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

25.tajskie pulpety z białej ryby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g filetu z białej ryby (np. dorsz albo żabnica)

½ czerwonej papryki

posiekanej

2 strąki chilli

posiekane

2 łyżki liści kolendry

posiekanej

3 dymki

drobno posiekane

2 ząbki czosnku

posiekane

miękka część 1 łodygi trawy cytrynowej

posiekanej

1 łyżka sosu rybnego

125 ml mleka kokosowego

1 jajko

125 g zielonej fasolki szparagowej

olej do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Pokroić rybę na małe kawałki. Zemleć w malakserze paprykę, chill

powrót

Podobne przepisy

Smażona ryba z sałatką colesław
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bułeczki z rybą, puree z groszku i sosem tatarskim
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Śledź XXI wieku
Wojciech Modest  Amaro
Przepis z programu Kuchnia polska XXI wieku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Curry rybne z Kerali
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Łupacz z południowych Indii i chow der kukurydziany
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.