Antony Worrall Thompson

25.tajskie pulpety z białej ryby


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

25.tajskie pulpety z białej ryby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g filetu z białej ryby (np. dorsz albo żabnica)

½ czerwonej papryki

posiekanej

2 strąki chilli

posiekane

2 łyżki liści kolendry

posiekanej

3 dymki

drobno posiekane

2 ząbki czosnku

posiekane

miękka część 1 łodygi trawy cytrynowej

posiekanej

1 łyżka sosu rybnego

125 ml mleka kokosowego

1 jajko

125 g zielonej fasolki szparagowej

olej do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Pokroić rybę na małe kawałki. Zemleć w malakserze paprykę, chill

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Mus rybny z sosem nantua
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czerwony lucjan z trawą cytrynową
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Sardynki z szarmulą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.