Antony Worrall Thompson

24.puree z dyni piżmowej jamesa martina


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

24.puree z dyni piżmowej jamesa martina
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 dynia piżmowa

1 ząbek czosnku

zmiażdżony

sok i skórka z 2 cytryn

1 łyżka oliwy

50 g masła (40 g stopionego + 10 g schłodzonego)

1 gałązka świeżego tymianku

2 łyżki gruboziarnistej musztardy

3 łyżki śmietany kremówki

sól i świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190ºC. Przeciąć dynię na pół i obrać ze skóry. Wyjąć

powrót

Podobne przepisy

Teryna warzywna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Racuchy z jabłkiem i ricottą
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

centi

postów: 2

08.12.2015 14:13

CYTUJ

I co dalej z tym zrobić po tym. Przepis niedokończony

post edytowany 1 raz, ostatnio 08.12.2015 14:14

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.