Antony Worrall Thompson

24.puree z dyni piżmowej jamesa martina


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

24.puree z dyni piżmowej jamesa martina
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 dynia piżmowa

1 ząbek czosnku

zmiażdżony

sok i skórka z 2 cytryn

1 łyżka oliwy

50 g masła (40 g stopionego + 10 g schłodzonego)

1 gałązka świeżego tymianku

2 łyżki gruboziarnistej musztardy

3 łyżki śmietany kremówki

sól i świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190ºC. Przeciąć dynię na pół i obrać ze skóry. Wyjąć

powrót

Podobne przepisy

Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Puree marchewkowe na słodko
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Buraki marynowane po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

centi

postów: 2

08.12.2015 14:13

CYTUJ

I co dalej z tym zrobić po tym. Przepis niedokończony

post edytowany 1 raz, ostatnio 08.12.2015 14:14

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.