Antony Worrall Thompson

24.pomarańcze zapiekane z cynamonem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

24.pomarańcze zapiekane z cynamonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże pomarańcze

1 łyżka brązowego cukru

niewielki kawałek kory cynamonowej albo 1 łyżeczka zmielonego cynamonu

likier pomarańczowy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Obrać pomarańcze ostrym nożem, usunąć warstwę białych włókien i pokroić na poziome plastry o grubości 2.5 cm. Złożyć plastry, formując ponownie pomarańcze. Położyć na blacie 2 kawałki folii aluminiowej, dość duże, żeby można w nie było zawinąć pomarańcze. Ułożyć pomarańcze na kawałkach fol

powrót

Podobne przepisy

Crepes Suzette
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tiramisu
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Galaretka jabłkowa z pieprzem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Kuleczki z owoców tamaryndowca
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.