Antony Worrall Thompson

24.pomarańcze zapiekane z cynamonem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

24.pomarańcze zapiekane z cynamonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże pomarańcze

1 łyżka brązowego cukru

niewielki kawałek kory cynamonowej albo 1 łyżeczka zmielonego cynamonu

likier pomarańczowy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Obrać pomarańcze ostrym nożem, usunąć warstwę białych włókien i pokroić na poziome plastry o grubości 2.5 cm. Złożyć plastry, formując ponownie pomarańcze. Położyć na blacie 2 kawałki folii aluminiowej, dość duże, żeby można w nie było zawinąć pomarańcze. Ułożyć pomarańcze na kawałkach fol

powrót

Podobne przepisy

Budyń noego
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Galaretka marchewkowa
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie
Gratin z jagodami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Racuszki z jabłkami i lodami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Domowy kisiel jabłkowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Mus czekoladowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.