Antony Worrall Thompson

24.pomarańcze zapiekane z cynamonem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

24.pomarańcze zapiekane z cynamonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże pomarańcze

1 łyżka brązowego cukru

niewielki kawałek kory cynamonowej albo 1 łyżeczka zmielonego cynamonu

likier pomarańczowy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Obrać pomarańcze ostrym nożem, usunąć warstwę białych włókien i pokroić na poziome plastry o grubości 2.5 cm. Złożyć plastry, formując ponownie pomarańcze. Położyć na blacie 2 kawałki folii aluminiowej, dość duże, żeby można w nie było zawinąć pomarańcze. Ułożyć pomarańcze na kawałkach fol

powrót

Podobne przepisy

Crepe suzettes
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mrożone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Flan karmelowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Owoce w szampanie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.