Antony Worrall Thompson

24.pomarańcze zapiekane z cynamonem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

24.pomarańcze zapiekane z cynamonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże pomarańcze

1 łyżka brązowego cukru

niewielki kawałek kory cynamonowej albo 1 łyżeczka zmielonego cynamonu

likier pomarańczowy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Obrać pomarańcze ostrym nożem, usunąć warstwę białych włókien i pokroić na poziome plastry o grubości 2.5 cm. Złożyć plastry, formując ponownie pomarańcze. Położyć na blacie 2 kawałki folii aluminiowej, dość duże, żeby można w nie było zawinąć pomarańcze. Ułożyć pomarańcze na kawałkach fol

powrót

Podobne przepisy

Sorbet ananasowo-kokosowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Tort lodowy
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Zimny suflet truskawkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Gofry belgijskie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Truskawki w czekoladzie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.