Antony Worrall Thompson

24.łosoś marynowany w miso z makaronem soba


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska

24.łosoś marynowany w miso z makaronem soba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z łososia po 110 g

300 b makaronu soba (pszenno-gryczanego)

 

 

Przygotowanie:


Zmieszać w misce wszystkie składniki marynaty. Włożyć filety z łososia do marynaty i wstawić na noc do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 170ºC. Osuszyć filety wyjęte z marynaty i położyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec z obu stron po 5 – 7 min. W dużym garnku zagotować wodę na makaron. Włożyć makaron do wrzątku i zamieszać, żeby się nie skleił. Gdy woda znów zawrze, wlać

powrót

Podobne przepisy

Filet z łososia z salsą malinową
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Filety z sandacza z rydzami smażonymi w miodzie
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Suflet z sandacza
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.