Antony Worrall Thompson

24.łosoś marynowany w miso z makaronem soba


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska

24.łosoś marynowany w miso z makaronem soba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z łososia po 110 g

300 b makaronu soba (pszenno-gryczanego)

 

 

Przygotowanie:


Zmieszać w misce wszystkie składniki marynaty. Włożyć filety z łososia do marynaty i wstawić na noc do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 170ºC. Osuszyć filety wyjęte z marynaty i położyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec z obu stron po 5 – 7 min. W dużym garnku zagotować wodę na makaron. Włożyć makaron do wrzątku i zamieszać, żeby się nie skleił. Gdy woda znów zawrze, wlać

powrót

Podobne przepisy

Okoń morski pieczony w soli
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Malajskie rybne curry
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia malajska
Ryba w sosie cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.