Antony Worrall Thompson

24.ciasto drożdżowe zapiekane z bananem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

24.ciasto drożdżowe zapiekane z bananem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kromki ciasta drożdżowego albo keksu o grubości 1 cm

rum (ewentualnie)

4 dojrzałe banany

obrane

½ pomarańczy

brązowy cukier (ewentualnie)

grecki jogurt

 

 

Przygotowanie:


Mocno rozgrzać górną grzałkę piekarnika.
Ułożyć kromki ciasta na blasze i skropić rumem. Przekroić banana na pół i pokroić wzdłuż na plasterki o grubości 1 cm. Ułożyć na cieście plasterki b

powrót

Podobne przepisy

Tarty daktylowo-migdałowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 41)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasto czekoladowe z gęstą polewą
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc. 28)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Croquembouche
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kremówki z porzeczkami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.