Antony Worrall Thompson

24.ciasto drożdżowe zapiekane z bananem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

24.ciasto drożdżowe zapiekane z bananem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kromki ciasta drożdżowego albo keksu o grubości 1 cm

rum (ewentualnie)

4 dojrzałe banany

obrane

½ pomarańczy

brązowy cukier (ewentualnie)

grecki jogurt

 

 

Przygotowanie:


Mocno rozgrzać górną grzałkę piekarnika.
Ułożyć kromki ciasta na blasze i skropić rumem. Przekroić banana na pół i pokroić wzdłuż na plasterki o grubości 1 cm. Ułożyć na cieście plasterki b

powrót

Podobne przepisy

Kukurydziana szarlotka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Muffinki malinowe
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Muffinki
Alzacka tarta jabłkowa
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Jabłka (odc. 25)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto z brzoskwiniami i jeżynami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Brzoskwinie (odc. 14)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Makowiec
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy na Boże Narodzenie, Makowce
Muffinki czekoladowo-buraczane
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Muffinki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.