Antony Worrall Thompson

22.tartinki z salami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

22.tartinki z salami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g gotowego mrożonego ciasta francuskiego

1 jajko

12 plastrów salami o grubości 2 mm

2 łyżki pesto

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Z rozmrożonego, cienko rozwałkowanego ciasta francuskiego wyciąć 12 kółek o średnicy większej od plastrów salami o 2 cm. Posmarować kółka z ciasta roztrzepanym jajkiem i położyć na każdym plaster salami (po 2 plasterki, jeśli są cienkie). Piec 10 min, aż ciasto urośnie i będzie złociste. Odstawić tartinki do wystygnięcia, a kiedy osiągną temperaturę pokojową, ozdobić każdą odrobiną pesto.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.