Antony Worrall Thompson

22.tartinki z salami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

22.tartinki z salami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g gotowego mrożonego ciasta francuskiego

1 jajko

12 plastrów salami o grubości 2 mm

2 łyżki pesto

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Z rozmrożonego, cienko rozwałkowanego ciasta francuskiego wyciąć 12 kółek o średnicy większej od plastrów salami o 2 cm. Posmarować kółka z ciasta roztrzepanym jajkiem i położyć na każdym plaster salami (po 2 plasterki, jeśli są cienkie). Piec 10 min, aż ciasto urośnie i będzie złociste. Odstawić tartinki do wystygnięcia, a kiedy osiągną temperaturę pokojową, ozdobić każdą odrobiną pesto.

powrót

Podobne przepisy

Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Placki z leśnych grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczona dynia
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Jajka po piemoncku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bób z szynką i sherry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.