Antony Worrall Thompson

22.nachos z cheddarem i jalapeno


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

22.nachos z cheddarem i jalapeno
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10g drobno startego cheddara

50g marynowanych papryczek jalapeno

20 solonych nachos

2 łyżki salsy chili

pęczek kolendry

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Ułożyć nachos na blasze do pieczenia. Na każdym kukurydzianym chipsie położyć odrobinę tartego cheddara i plasterek jalapeno. Zapiekać przez 5-10 min, aż ser się stopi. Na każdą „kanapeczkę" nałożyć małą ilość salsy chili i ozdobić listkiem kolendry. Podawać na ciepło lub zimno.

powrót

Podobne przepisy

Zdrowa kanapka z pastą jajeczną
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.