Antony Worrall Thompson

22.nachos z cheddarem i jalapeno


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

22.nachos z cheddarem i jalapeno
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10g drobno startego cheddara

50g marynowanych papryczek jalapeno

20 solonych nachos

2 łyżki salsy chili

pęczek kolendry

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Ułożyć nachos na blasze do pieczenia. Na każdym kukurydzianym chipsie położyć odrobinę tartego cheddara i plasterek jalapeno. Zapiekać przez 5-10 min, aż ser się stopi. Na każdą „kanapeczkę" nałożyć małą ilość salsy chili i ozdobić listkiem kolendry. Podawać na ciepło lub zimno.

powrót

Podobne przepisy

Kanapki tostowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Serowe ziemniaki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Gratin z boćwiną
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kanapka z wołowiną i cebulą
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.