Antony Worrall Thompson

21.zupa-krem z kalafiora z serem stilton curtisa stone’a


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

21.zupa-krem z kalafiora z serem stilton curtisa stone’a
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szalotka

kostka masła

1 kalafior

1l bulionu z kurczaka

300g sera stilton

200 ml śmietany 36%

 

 

Przygotowanie:


Zeszklić na maśle posiekaną cebulę i drobno podzielone różyczki kalafiora. Zalać warzywa bulionem, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i ugotować kalafiora do miękkości. Dodać pokruszony ser stilton oraz śmietanę, podgrzać nie doprowadzając do wrzenia i doprawić do smaku. Ostudzoną zupę przelać do blendera i zemleć na gładki krem.
Rozpiąć na talerzu kawałek plastikowej folii, wylać na nią niewielką ilość oliwy, pokryć oli

powrót

Podobne przepisy

Wegetariańska zupa gulaszowa
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z ziemniaka z zakwasem do żurku z kindziukiem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Parzybroda
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z ciecierzycy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa brokułowa z orzechami brazylijskimi
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.