Antony Worrall Thompson

21.kurczak tikka masala jamesa martina


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

21.kurczak tikka masala jamesa martina
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z piersi kurczaka bez skóry i kości

pokrojone w kostkę o boku 1,5 cm

2,5 cm świeżego kłącza imbiru

obranego i drobno posiekanego

2 ząbki czosnku

drobno posiekane

1 łyżeczka chilli w proszku

sól i świeżo zmielony pieprz

2 łyżki drobno posiekanych liści kolendry

sok z 1 limonki

3 łyżki oleju

1 cebula posiekana w drobną kostkę

1 strąk chili bez nasion

drobno posiekany

300 ml śmietany 36%

sok z ½ cytryny

 

 

Przygotowanie:


W dużej misce zmieszać pokrojone mięso z imbirem, czosnkiem, chili, kolendrą, szczyptą sol

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.