Antony Worrall Thompson

20.polenta


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

20.polenta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 litr wody

1 łyżeczka soli

250 g polenty instant

50 g masła

50 g startego parmezanu

świeżo mielony czarny pieprz

8 kiełbasek

 

 

Przygotowanie:


Zagotować wodę w dużym garnku, osolić. Wsypywać polentę powoli, równym strumieniem, s

powrót

Podobne przepisy

Goańskie paszteciki z wieprzowiną
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Hiyayakko – tofu w przybraniu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Parowane tofu z grzybami shiitake
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Mochi z fioletowych ziemniaków
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Kaczka po kanadyjsku z jabłkami i syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.