Antony Worrall Thompson

20.czekoladowe suflety Sophie Grigson


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

20.czekoladowe suflety Sophie Grigson
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 łyżki śmietany kremówki

skórka i sok z ½ pomarańczy

250 g gorzkiej czekolady

drobno posiekanej

90 g drobnego cukru

4 żółtka

białko z 6 jaj

szczypta soli

masło

drobny cukier

bita śmietana

Cointreau

Grand Marnier albo inny likier pomarańczowy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Wysmarować masłem wnętrze 6 żaroodpornych kokilek o poj. 200 – 300 ml i wysypać cukrem. W średnim rondlu podgrzać śmietanę ze startą skórką i sokiem z pomarańczy, nie doprowadzając do wrzenia. Wsypać do śmietany posiekaną czekoladę i mieszać składniki, aż czekolada się stopi. Dodać cukier, a nastę

powrót

Podobne przepisy

Owoce gotowane w winie chianti
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Fondue neuchatel
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Biały mus
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Galaretka hibiskusowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

yourash

postów: 33

18.03.2013 02:51

CYTUJ

W czwartym wierszu ...

rebelia

postów: 14

12.02.2011 17:29

CYTUJ

a gdzie w przepisie to 90 g cukru?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.