Antony Worrall Thompson

20.czekoladowe suflety Sophie Grigson


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

20.czekoladowe suflety Sophie Grigson
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 łyżki śmietany kremówki

skórka i sok z ½ pomarańczy

250 g gorzkiej czekolady

drobno posiekanej

90 g drobnego cukru

4 żółtka

białko z 6 jaj

szczypta soli

masło

drobny cukier

bita śmietana

Cointreau

Grand Marnier albo inny likier pomarańczowy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Wysmarować masłem wnętrze 6 żaroodpornych kokilek o poj. 200 – 300 ml i wysypać cukrem. W średnim rondlu podgrzać śmietanę ze startą skórką i sokiem z pomarańczy, nie doprowadzając do wrzenia. Wsypać do śmietany posiekaną czekoladę i mieszać składniki, aż czekolada się stopi. Dodać cukier, a nastę

powrót

Podobne przepisy

Charlotte cytrynowo-kawowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grube naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
(odc.12)brzoskwinie w sosie karmelowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bomby jabłkowe z imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Waniliowy budyń jaglany z malinami i jeżynami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Turron z Alicante
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

yourash

postów: 33

18.03.2013 02:51

CYTUJ

W czwartym wierszu ...

rebelia

postów: 14

12.02.2011 17:29

CYTUJ

a gdzie w przepisie to 90 g cukru?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.