Antony Worrall Thompson

19.schab po genueńsku gennaro contaldo


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

19.schab po genueńsku gennaro contaldo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg schabu

sól

świeżo mielony pieprz

3 ząbki czosnku

150 ml oliwy

1½ kg dużej cebuli

1 łodyga selera naciowego

1 marchew

100 ml białego wytrawnego wina

 

 

Przygotowanie:


Posiekać w kostkę łodygę selera naciowego oraz marchewkę. Cebule przekroić na pół i pokroić na plasterki o grubości monety. Natrzeć schab solą oraz

powrót

Podobne przepisy

Medaliony z indyka z ananasem i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczę w sosie estragonowym
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Frykas kaszubski
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Polędwica wołowa na sosie z kurek na ziemniaczanych plackach
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.