Antony Worrall Thompson

19.schab po genueńsku gennaro contaldo


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

19.schab po genueńsku gennaro contaldo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg schabu

sól

świeżo mielony pieprz

3 ząbki czosnku

150 ml oliwy

1½ kg dużej cebuli

1 łodyga selera naciowego

1 marchew

100 ml białego wytrawnego wina

 

 

Przygotowanie:


Posiekać w kostkę łodygę selera naciowego oraz marchewkę. Cebule przekroić na pół i pokroić na plasterki o grubości monety. Natrzeć schab solą oraz

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka mięsno-warzywna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szaszłyki z kurczakiem i figami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Piersi kurczaka w zielonej masali
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Wieprzowina po karaibsku
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Chili z mięsa mielonego i fasoli
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.