Antony Worrall Thompson

19.brulee z jeżynami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

19.brulee z jeżynami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g jeżyn

400 g greckiego jogurtu

1 szklanka drobnego cukru

50 ml Cointreau albo innego likieru pomarańczowego

 

 

Przygotowanie:


Uwaga – do przypalenia cukru potrzebny jest specjalny ręczny palnik albo piekarnik z górną grzałką rozgrzaną do 250ºC.
Podzielić jeżyny na dwie porcje i wsypać do niedużych misek. Każdą porcję polać 25 ml likieru. Ow

powrót

Podobne przepisy

Pierożki z jagodami i białą czekoladą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
(odc.019) ananas z kolendrą
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Torciki w kształcie gruszek
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
(odc.16)szybki deser z sosem morelowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.