Antony Worrall Thompson

18.ziemniaki pieczone z masłem i parmezanem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

18.ziemniaki pieczone z masłem i parmezanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 średnich ziemniaków nadających się do pieczenia

3 łyżki stołowe roztopionego masła

pieprz i sól do smaku

duża garść startego parmezanu

2 łyżki stołowe bułki tartej

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Obrać ziemniaki lub pozostawić w mundurkach, ale dokładnie umyć. Układać po kolei w dużej łyżce i nacinać nie do końca. Ułożyć ziemniaki na wysmarowanej tłuszczem blasze. Posmarować

powrót

Podobne przepisy

Grillowana kukurydza
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Rolada szpinakowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
(odc.03) pomidory po prowansalsku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bagietki z masłem czosnkowo-ziołowym i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Kanapki tostowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.