Antony Worrall Thompson

17.gotowane gruszki z gorącym sosem z błękitnego, dojrzewającego sera


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

17.gotowane gruszki z gorącym sosem z błękitnego, dojrzewającego sera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 wysmukłe gruszki z ogonkami

200g cukru

2 laski cynamonu

woda do gotowania

 

 

Przygotowanie:


Gruszki postawić pionowo w rondelku, żeby sprawdzić, czy wszystkie się zmieszczą i się nie przewrócą. Wlać tyle zimnej wody, żeby doszła do ogonów. Wyjąć gruszki, wsypać cukier i cynamon. Doprowadzić do wrzenia, mieszając. Gruszki obrać, pozostawiając ogonki, Naciąć na spodzie, żeby ładnie stały. Wstawić do rondelka. Gotować 15-20 minut, aż będą miękkie, ale nie zaczną się rozpadać. Odcedzić.

powrót

Podobne przepisy

Jabłka pieczone
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czekoladowy pudding chlebowo-maślany
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
(odc.12)brzoskwinie w sosie karmelowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dip ze słodkimi pałeczkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc.16)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.