Antony Worrall Thompson

17.gotowane gruszki z gorącym sosem z błękitnego, dojrzewającego sera


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

17.gotowane gruszki z gorącym sosem z błękitnego, dojrzewającego sera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 wysmukłe gruszki z ogonkami

200g cukru

2 laski cynamonu

woda do gotowania

 

 

Przygotowanie:


Gruszki postawić pionowo w rondelku, żeby sprawdzić, czy wszystkie się zmieszczą i się nie przewrócą. Wlać tyle zimnej wody, żeby doszła do ogonów. Wyjąć gruszki, wsypać cukier i cynamon. Doprowadzić do wrzenia, mieszając. Gruszki obrać, pozostawiając ogonki, Naciąć na spodzie, żeby ładnie stały. Wstawić do rondelka. Gotować 15-20 minut, aż będą miękkie, ale nie zaczną się rozpadać. Odcedzić.

powrót

Podobne przepisy

Pascha z mango
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Potrawy wielkanocne
Flan karmelowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Truskawkowa granita
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Deser z mango i truskawek
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Budyń noego
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Krem zabaione aromatyzowany winem recioto i kulkami melona
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.