Antony Worrall Thompson

17.figi z patelni z czarnym pieprzem i jogurtem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

17.figi z patelni z czarnym pieprzem i jogurtem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu

200 ml gęstego jogurtu

2 łyżki stołowe miodu

6 małych

dojrzałych fig

1 łyżka stołowa masła

1 łyżka stołowa cukru

 

 

Przygotowanie:


Rozgnieść pieprz na dość duże kawałki. Przesiać przez sitko, aby pozbyć się pyłu. Odłożyć na bok.
Połączyć jogurt z miodem, dokładnie mieszając. Figi rozciąć na pół. Rozcięc

powrót

Podobne przepisy

Ogrodowa przekąska serowa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bób z szynką i sherry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Marchewki z imbirem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.