Antony Worrall Thompson

17.figi z patelni z czarnym pieprzem i jogurtem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

17.figi z patelni z czarnym pieprzem i jogurtem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu

200 ml gęstego jogurtu

2 łyżki stołowe miodu

6 małych

dojrzałych fig

1 łyżka stołowa masła

1 łyżka stołowa cukru

 

 

Przygotowanie:


Rozgnieść pieprz na dość duże kawałki. Przesiać przez sitko, aby pozbyć się pyłu. Odłożyć na bok.
Połączyć jogurt z miodem, dokładnie mieszając. Figi rozciąć na pół. Rozcięc

powrót

Podobne przepisy

Kapusta faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kanapka ze stekiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.