Antony Worrall Thompson

13.ceviche z tuńczyka z gorzkich pomarańczy


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

13.ceviche z tuńczyka z gorzkich pomarańczy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g surowego tuńczyka

1 lub 2 zielone lub czerwone chilli

posiekane

bez nasion

1 czerwona papryka

pokrojona w drobną kostkę

1 zielona papryka

pokrojona w drobną kostkę

2 lub 3 dojrzałe pomidory

bez nasion

pokrojone w drobną kostkę

3 szalotki lub młode cebulki

drobno posiekane

sól

świeżo mielony czarny pieprz

2 gorzkie pomarańcze

sok i skórka

2 łyżki świeżej kolendry

posiekane (do przybrania)

 

 

Przygotowanie:


Pokrój rybę w bardzo drobną kostkę. Włóż rybę, chilli, papryki, pomidory, szalotkę do miski. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj sok i skórkę z gorzkich pomarańczy. Trzymaj w lodówce do trzech dni, nadaje się do jedzenia już po pół godzinie. Przed podaniem dodaj posiekaną kolendrę.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.