Antony Worrall Thompson

12.wegetariański stir-fry


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia chińska

12.wegetariański stir-fry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225g makaronu ryżowego

225g kiełków fasoli mung

z obciętymi końcówkami

100g czerwonego lub zielonego chilli

posiekanego

225g kasztanów wodnych z puszki

opłukanych i posiekanych

2 łyżki oleju arachidowego

1½ łyżki czosnku

drobno posiekanego

2 łyżeczki świeżego imbiru

drobno posiekanego

6 dymek

posiekanych

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki świeżo mielonego białego pieprzu

2 łyżki jasnego sosu sojowego

1 łyżka ciemnego sosu sojowego

2 łyżeczki sosu Hoisin

2 łyżki wina ryżowego

lub wytrawnego sherry

5 łyżek wody

 

 

Przygotowanie:


Namocz makaron ryżowy w gorącej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Odcedź. Mocno rozgrzej wok lub dużą patelnię, dodaj olej. Kiedy będzie już tak rozgrzany, że zacznie dymić dodaj czosnek, imbir i dymkę i smaż przez 15 sekund. Dodaj kiełki, chilli i kasztany wodne i smaż przez 1 minutę. Dodaj resztę składników i odcedzony makaron i smaż przez około 3 minuty, aż wszystko będzie gorące. Podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Domowy makaron z domowym pesto
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Papryka z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Szaszłyki z wędzonym serem
Jola Słoma
Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Placuszki z kukurydzy z salsą z awokado
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Suflet z serem i ziołami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#xFGmbJuhtYBg

12.01.2012 13:54


CYTUJ

VVlG9M <a href="http://ycewrdergtvn.com/">ycewrdergtvn</a>

#CFOVXzPfX

10.01.2012 14:12


CYTUJ

ytApqv , [url=http://nfcpwipnmfna.com/]nfcpwipnmfna[/url], http://uzrtmhnuhkez.com/, http://gzbidojbsozi.com/

#oLvxdxeCevzBYS

09.01.2012 04:40


CYTUJ

I literally jumped out of my chair and denacd after reading this!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.