Antony Worrall Thompson

11.tarta z orzechów pekan, fig i chilli


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

11.tarta z orzechów pekan, fig i chilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 opakowanie gotowego

kruchego ciasta

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Pół godziny przed pieczeniem wyjąć ciasto z lodówki. Wypełnić nim dno formy do tart o średnicy 23 cm oraz pokryć brzegi tak, żeby ciasto wystawało około 0,5 cm powyżej krawędzi foremki. Przykryć pergaminem lub folią aluminiową, wsypać fasolki do pieczenia i piec 20 minut. Zdjąć fasolki i pergamin, przykryć tylko brzegi i piec 10-15 m

powrót

Podobne przepisy

Wysooktanowe pakieciki z ciasta filo
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Rolada biszkoptowa z jeżynami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tort ptysiowy Paris–Brest
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Napoleonki z jeżynami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pain de Genes z gruszkami i galaretką z czerwonego wina
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.