Antony Worrall Thompson

11.tarta z orzechów pekan, fig i chilli


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

11.tarta z orzechów pekan, fig i chilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 opakowanie gotowego

kruchego ciasta

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Pół godziny przed pieczeniem wyjąć ciasto z lodówki. Wypełnić nim dno formy do tart o średnicy 23 cm oraz pokryć brzegi tak, żeby ciasto wystawało około 0,5 cm powyżej krawędzi foremki. Przykryć pergaminem lub folią aluminiową, wsypać fasolki do pieczenia i piec 20 minut. Zdjąć fasolki i pergamin, przykryć tylko brzegi i piec 10-15 m

powrót

Podobne przepisy

Tarty daktylowo-migdałowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 41)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasto czekoladowe ze spękanym wierzchem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta orzechowo-figowa z serem brie i sosem gruszkowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.31)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pierniki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tartaletki z kremem budyniowym
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.