Antony Worrall Thompson

10.mini zapiekanki z szynki i jaj


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

10.mini zapiekanki z szynki i jaj
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

11 łyżeczek oliwy lub masła do posmarowania formy do mufinów

12 plasterków dobrej jakości szynki

12 dużych

wiejskich jaj

2 łyżki stołowe śmietany

sól morska

świeżo zmielony

czarny pieprz

4 łyżki stołowe startego parmezanu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Posmarować cienko oliwą lub masłem foremkę na 12 muffinów. Dno i brzegi każdego z wgłębień wyłożyć plate

powrót

Podobne przepisy

Tortilla de patata i aioli z wędzoną papryką
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Babka ziemniaczana z sosem kaparowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki, Babki i babeczki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Clafoutis z brokułami, szynką i pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Ciasto na słono z nadzieniem z cukinii i ziemniaków
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.