Antony Worrall Thompson

10.krem z rabarbaru


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

10.krem z rabarbaru
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350g rabarbaru

55g cukru

sok z 1 pomarańczy

woda

150 ml ubitej śmietany

1 białko ubite na pianę

 

 

Przygotowanie:


Do średniego rondla wrzucić rabarbar i cukier. Wlać sok pomarańczowy i dość wody, żeby przykryła rabarbar. Gotować na silnym ogniu, aż zmięknie. W misce wymieszać pianę z białka z bitą śmietaną. Gdy rabarbar b

powrót

Podobne przepisy

(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tzatziki z migdałami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Kanapki Trześniewskiego
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.