Antony Worrall Thompson

10.krem z rabarbaru


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

10.krem z rabarbaru
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350g rabarbaru

55g cukru

sok z 1 pomarańczy

woda

150 ml ubitej śmietany

1 białko ubite na pianę

 

 

Przygotowanie:


Do średniego rondla wrzucić rabarbar i cukier. Wlać sok pomarańczowy i dość wody, żeby przykryła rabarbar. Gotować na silnym ogniu, aż zmięknie. W misce wymieszać pianę z białka z bitą śmietaną. Gdy rabarbar b

powrót

Podobne przepisy

Sos daktylowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Kanapki Trześniewskiego
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Owoce smażone z cukrem i gorczycą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.