Antony Worrall Thompson

09.farsz z dzikiego ryżu i orzechów pekan


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

09.farsz z dzikiego ryżu i orzechów pekan
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1,4 l wywaru drobiowego

1 liść laurowy

1 gałązka tymianku

115g dzikiego ryżu

115g długoziarnistego ryżu

55g masła

225 g posiekanej pancetty lub wędzonego

przerośniętego boczku

2 drobno posiekane cebule

3 drobno posiekane łodygi selera naciowego

½ posiekanej główki kapusty włoskiej

2 łyżki stołowe drobno posiekanego majeranku

85 g opakowanie farszu z szałwią i cebulą

przyrządzone zgodnie z instrukcją na opakowaniu

115 g posiekanych orzechów pekan

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

3 ubite jaja

 

 

Przygotowanie:


Zagotować 850 ml wywaru z liściem laurowym i gałązką rozmarynu. Wsypać dziki ryż, zamieszać, zmniejszyć płomień, przykryć i gotować 30 minut. Dosypać ryż długoziarnisty i gotować 12 minut. Odcedzić

powrót

Podobne przepisy

Miseczki z grzybami, tofu i pesto
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kosheri
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia egipska
Polenta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Nadzienie grzybowo-orzechowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska
Domowa przyprawa z warzyw
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.