Antony Worrall Thompson

09.farsz z dzikiego ryżu i orzechów pekan


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

09.farsz z dzikiego ryżu i orzechów pekan
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1,4 l wywaru drobiowego

1 liść laurowy

1 gałązka tymianku

115g dzikiego ryżu

115g długoziarnistego ryżu

55g masła

225 g posiekanej pancetty lub wędzonego

przerośniętego boczku

2 drobno posiekane cebule

3 drobno posiekane łodygi selera naciowego

½ posiekanej główki kapusty włoskiej

2 łyżki stołowe drobno posiekanego majeranku

85 g opakowanie farszu z szałwią i cebulą

przyrządzone zgodnie z instrukcją na opakowaniu

115 g posiekanych orzechów pekan

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

3 ubite jaja

 

 

Przygotowanie:


Zagotować 850 ml wywaru z liściem laurowym i gałązką rozmarynu. Wsypać dziki ryż, zamieszać, zmniejszyć płomień, przykryć i gotować 30 minut. Dosypać ryż długoziarnisty i gotować 12 minut. Odcedzić

powrót

Podobne przepisy

Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Ciasto na naleśniki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Chutney z kolendry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Minifrittata
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.