Antony Worrall Thompson

08.sos z amaretto i wanilii


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

08.sos z amaretto i wanilii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 ml mleka

200 ml kremówki

1 laska wanilii

3 żółtka

55 g cukru

1 łyżka stołowa ogrzanego amaretto

 

 

Przygotowanie:


W rondlu o grubym dnie pogrzać mleko ze śmietaną i laską wanilii. W tym czasie ubić żółtka z cukrem na puszystą masę. Wlać ciepłe amaretto i wymieszać. Połowę gorącego mleka wlać do kogla-mogla

powrót

Podobne przepisy

Racuchy o smaku pomarańczy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.11)grejpfruty w galaretce
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Owocowe „jedz i pij”
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ptysie cynamonowe z lodami cynamonowymi i ciepłym sosem czekoladowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Owoce gotowane w winie chianti
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kaszubskie kugle
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.