Antony Worrall Thompson

06.placek mascarpone i morelami na spodzie z brioszki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

06.placek mascarpone i morelami na spodzie z brioszki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 jajo

2 łyżki stołowe cukru

250 g sera mascarpone

225 g brioszki pokrojonej na 1 cm kromki

2 puszki po 400 g połówek moreli

odsączonych

4 łyżki stołowe brązowego cukru demerara

gęsta

kwaśna śmietana do podania

 

 

Przygotowanie:


Płytkie naczynie żaroodporne o średnicy 28 cm cienko posmarować tłuszczem. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. W misce ubić jajo z białym cukrem. Dodać ser i utrzeć na gładką masę. W naczyniu ciasno ułożyć kromki w jednej warstwie, aby całkowicie zakryły dno. W razie potrzeby przyciąć kromki. Rozsmarować masę serową, pozostawiając wokół brzegów około 1 cm pustej przestr

powrót

Podobne przepisy

Rolada biszkoptowa z jeżynami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tarta orzechowo-figowa z serem brie i sosem gruszkowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.31)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Baklawa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka, Kuchnia arabska
Ciasteczka z parmezanem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta czekoladowa z czerwonymi pomarańczami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.