Antony Worrall Thompson

05.bataty pieczone pod pierzynką z pianek


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.52)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

05.bataty pieczone pod pierzynką z pianek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 umyte bataty o pomarańczowym miąższu

3 umyte bataty o białym miąższu

150g ciemnego

brązowego cukru

125g masła

1 łyżka stołowa mielonego cynamonu

ekstrakt wanilii

sok z 1 pomarańczy

150g pianek marshmallow

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200°C. Gotować bataty w mundurkach przez 20-25 minut, aż będą miękkie. Obrać i pokroić w grube plastry. Ułożyć plastry na przemian białe i pomarańczowe w naczyniu żaroodpornym i odstawić na bok.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki z marcepanem pod kruszonką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
Kuleczki z owoców tamaryndowca
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowy kisiel jabłkowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Waniliowo–kokosowy ryż z bakaliami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Galaretka cytrusowo – herbaciana
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.