Antony Worrall Thompson

05.bataty pieczone pod pierzynką z pianek


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.52)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

05.bataty pieczone pod pierzynką z pianek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 umyte bataty o pomarańczowym miąższu

3 umyte bataty o białym miąższu

150g ciemnego

brązowego cukru

125g masła

1 łyżka stołowa mielonego cynamonu

ekstrakt wanilii

sok z 1 pomarańczy

150g pianek marshmallow

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200°C. Gotować bataty w mundurkach przez 20-25 minut, aż będą miękkie. Obrać i pokroić w grube plastry. Ułożyć plastry na przemian białe i pomarańczowe w naczyniu żaroodpornym i odstawić na bok.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Galaretka kir royal
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suflet czekoladowy
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sorbet ananasowo-kokosowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.