Antony Worrall Thompson

04.puttanesca


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

04.puttanesca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400g puszka oprawionych pomidorów

6 filecików anchois

150g czarnych oliwek bez pestek

1 łyżka kaparów w soli

2 ząbki czosnku

posiekane

5 łyżki włoskiej oliwy z oliwek

natka pietruszki

posiekana

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podsmaż czosnek na patelni, na oliwie z oliwek. Tuż zanim nabierze złotego koloru dodaj anchois, kapary i oliwki.Dodaj pomidory, sól, pieprz i odrobinę natki. Zamieszaj i duś przez około minutę. Podawaj od razu z makaronem, lub grillowaną rybą.

powrót

Podobne przepisy

Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos winegret Laury
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smalec z białej fasoli
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Ciasta wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.