Antony Worrall Thompson

04.pudding na parze z orzechami pekan i syropem klonowym


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

04.pudding na parze z orzechami pekan i syropem klonowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

115g cukru

115g masła

2 jajka

115g mąki

1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

skórka z 1 pomarańczy

skórka z 1 cytryny

4 łyżki syropu klonowego

1 łyżka orzechów pekan

bita śmietana

do podania

3 łyżki puree jabłkowego

do podania

 

 

Przygotowanie:


Rozetrzyj masło z cukrem. Dodaj jajka, a następnie mąkę. Dodaj skórkę z pomarańczy i cytryny. Natłuść małą foremkę, następnie nalej do niej syropu klonowego. Nalej ciasta do połowy wysokości foremki. Przykryj foremkę szczelnie folią spożywczą i wstaw do kuchenki mikrofalowej ustawionej na maksymalną temperaturę na 4-5 minut. Wyjmij z mikrofali i zdejmij folię spożywczą. Odwróć i przełóż deser na płaski talerz. Na wierzch nałóż bitej śmietany wymieszanej z puree jabłkowym, posyp orzechami. Podawaj póki gorące.

powrót

Podobne przepisy

Śliwki w czekoladzie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Trufle z białej czekolady z amaretto
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Creme patissiere z granolą i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding jaśminowy z kruchymi waflowymi tulejkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.