Antony Worrall Thompson

04.chipsy z polenty


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

04.chipsy z polenty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g ugotowanej polenty

zrolowanej na kształt kiełbaski

2 jajka

roztrzepane

doprawiona mąka

świeża bułka tarta

pieprz kajeński

olej słonecznikowy do smażenia na głębokim tłuszczu

 

 

Przygotowanie:


Potnij polentę na grube plasterki. Obtocz je partiami w mące, jajku i bułce tartej. Schłodź przez 30 minut. Smaż chipsy na głębokim tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru. Wyjmij łyżką cedzakową i odsącz na ręcznikach papierowych. Oprósz pieprzem kajeńskim. Podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone ziemniaki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka zapiekane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Frittata z chorizo, szpinakiem i ricottą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.