Antony Worrall Thompson

04.chipsy z polenty


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

04.chipsy z polenty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g ugotowanej polenty

zrolowanej na kształt kiełbaski

2 jajka

roztrzepane

doprawiona mąka

świeża bułka tarta

pieprz kajeński

olej słonecznikowy do smażenia na głębokim tłuszczu

 

 

Przygotowanie:


Potnij polentę na grube plasterki. Obtocz je partiami w mące, jajku i bułce tartej. Schłodź przez 30 minut. Smaż chipsy na głębokim tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru. Wyjmij łyżką cedzakową i odsącz na ręcznikach papierowych. Oprósz pieprzem kajeńskim. Podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Pudding chlebowy z mazowiecką nutą
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Namy z warzywami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Brukselka
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.