Antony Worrall Thompson

02.gorąca czekolada z marshmallows/maltesersami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

02.gorąca czekolada z marshmallows/maltesersami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki kakao w proszku

2 łyżki mleka

150ml śmietany 18%

500ml mleka

białe marshmallow lub Maltesersy

 

 

Przygotowanie:


Zrób pastę z 2 łyżek kakao i 2 łyżek mleka. Na małym ogniu podgrzej śmietanę prawie do wrzenia. Zdejmij z ognia, dodaj mleko i wstaw z powrotem na ogień. Doprowadź do wrzenia co pewien czas mieszając. Dodaj pastę kakaową i dobrze wymieszaj. Rozlej gorącą czekoladę do dwóch albo trzech kubków, do każdego dodaj 2 marshmallow lub kilka Maltesersów.

powrót

Podobne przepisy

Gruszka z waflami orzechowymi
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Porzeczkowe semifreddo
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Morele w sosie z kardamonem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Domowy kisiel jabłkowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Deser z ciasta filo i sałatki owocowej
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.