Antony Worrall Thompson

02.gorąca czekolada z marshmallows/maltesersami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

02.gorąca czekolada z marshmallows/maltesersami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki kakao w proszku

2 łyżki mleka

150ml śmietany 18%

500ml mleka

białe marshmallow lub Maltesersy

 

 

Przygotowanie:


Zrób pastę z 2 łyżek kakao i 2 łyżek mleka. Na małym ogniu podgrzej śmietanę prawie do wrzenia. Zdejmij z ognia, dodaj mleko i wstaw z powrotem na ogień. Doprowadź do wrzenia co pewien czas mieszając. Dodaj pastę kakaową i dobrze wymieszaj. Rozlej gorącą czekoladę do dwóch albo trzech kubków, do każdego dodaj 2 marshmallow lub kilka Maltesersów.

powrót

Podobne przepisy

Jabłko pieczone faszerowane owocami suszonymi i orzechami
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Panna cotta waniliowo-cytrynowa z malinami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki w szafranie z miodem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jądra z czekolady i orzechów laskowych
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
(odc.10)gruszki zapiekane ze słodkim pieczywem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding czekoladowy z rozmarynem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.