Antony Worrall Thompson

01.pierś z kaczki z grzybami i śmietaną


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

01.pierś z kaczki z grzybami i śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kacze piersi

2-3 łyżki ziaren czarnego pieprzu

zmiażdżonych

50 ml koniaku

100 ml jasnego sosu pieczeniowego (lub bulionu z kurczaka zagęszczonego mąką ziemniaczaną)

100 ml śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Opraw kacze piersi i lekko ponacinaj skórę. Obsyp piersi zmiażdżonym czarnym pieprzem, wciśnij go mocno w mięso. Hojnie posól. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i włóż na nią piersi, s

powrót

skomentuj przepis

#ponury

21.03.2011 13:05


CYTUJ

pycha

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.