Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Zupa Świętego Mikołaja

dodany 01.09.2010 13:26 przez cukrzyk

rodzaj dania: zupy

kuchnia: Kuchnia węgierska

liczba osób: 8

trudność: łatwe

Składniki:
passata di pomodoro lub ketchup pomidorowy
0,5 kg mięsa wieprzowego, 0,5 kg wołowiny
ziemniaki
2 papryki czerwone
2 papryki pepperoni
ząbek czosnku
włoszczyzna
przyprawa gulaszowa
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Mięso kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Dodajemy przyprawę gulaszową, sól, pieprz i smażymy, co jakiś czas przewracając mięsko. W międzyczasie obieramy włoszczyznę, część kroimy w kostkę, część ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w paski, a paprykę Pepperoni w talarki. Do garnka wrzucamy wszystkie składniki, zalewamy wodą, aby przykryła całość, dodajemy czosnek. Gotujemy co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy passatę, ketchup lub koncentrat pomidorowy.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl