Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Zielone spagetti z serem pleśniowym

dodany 03.07.2011 01:13 przez BlondCytryna

nazwa oryg.: Spagetti z zieloną pastą i serem pleśniowym

rodzaj dania: makarony

kuchnia: Inne

liczba osób: 1

trudność: łatwe

Składniki:
makaron spaghetti
zielona pasta (1/3 awokado, 2 ząbki czosnku, 10 listków świeżej bazylii, 5 łyżek z oliwy z oliwek, 3 łyżki soku z cytryny, spół łyżeczki soli morskiej - wszystkie składniki zmiksować blenderem)
połowa opakowania sera camembert
łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka masła
oregano suszone

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy na al dente. Na patelni roztopić masło, makaron odcedzić i wrzucić na patelnię, podsmażać ok 3 min. Makaron dokładnie wymieszać z 2 łyżkami zielonej pasty, tak by wszystkie nitki pokryły się pastą. Na wierzch położyć pokrojony ser i oprószyć oregano.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl