Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Tęczowa pieczeń

dodany 09.07.2008 18:15 przez lolunia__

rodzaj dania: dania wegetariańskie

kuchnia: Kuchnia polska

trudność: łatwe

Składniki:
25 dag marchewki
25 dag selera
25 dag zielonego groszku (z mrożonki)
2 jajka i jedno białko
3 łyżki śmietany
1 łyżka masła
bułka tarta
ziele angielskie
sól
pieprz
2-3 łyżki sezamu

Przygotowanie:
Osobno ugotować marchewkę, seler i groszek. Groszek zmiksować z 1 jakiem i śmietaną. Marchewkę zmiksować z drugim jajkiem. Zmiksowany seler wymieszać z ubitym na pianę białkiem. Wszystkie masy przyprawić.Foremkę posmarować tłuszczem,wysypać połową sezamu. Na dnie rozsmarować warstwę selera, następnie warstwę marchewki. Na koniec warstwę groszku. Foremkę ustawić na blaszce z gorącą wodą. Piec 60 min w temp. 175 stopni C. Wystudzić,posypać sezamem.

Smacznego ;)

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl