Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Spaghetti indiavolati

dodany 24.03.2011 20:27 przez mrs.sunni

rodzaj dania: makarony

kuchnia: Kuchnia włoska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
40 dag spaghetti
40-50 dag pomidorów
20 dag czarnych oliwek
1 łyżka kaparów
oliwa z oliwek
1-2 ząbki czosnku
1 pikantna papryczka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przygotowanie:
Rozgrzać oliwę, dodać do niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy się zarumieni dodać pokrojone w kostkę pomidory bez skórek, posiekaną papryczkę, umyte kapary i przekrojone na pół oliwki. Doprawić solą, pieprzem i natką. Gotować aż zgęstnieje. W między czasie ugotować spaghetti al dente, odcedzić wodę bez zalewania, wymieszać z sosem i podać.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl