Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Ser na gorąco

dodany 24.11.2009 16:11 przez broddson

nazwa oryg.: SER PO ZBÓJECKU

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
-1/2 kostki twarogu(półtłusty,tłusty,chudy)zależy od gustu
-serek topiony,kostka(śmietankowy)
-cebula
-majeranek
-2 ząbki czosnku
-sól

Przygotowanie:
Cebulę zeszklić na maśle lub oleju. Kostkę sera topionego wrzucić i smażyć tak długo aż ser się roztopi. Następnie dodać pokruszony twaróg i mieszać do jednolitej konsystencji. Przyprawić majerankiem i na koniec rozgniecionym ząbkiem czosnku. Posolić do smaku. Podawać na gorąco na kromkach chleba. Pycha! Smacznego!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl