Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Sałatka śledziowa

dodany 03.11.2008 15:33 przez Tuptek

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Kuchnia polska

trudność: łatwe

Składniki:
6-7 platow śledziowych
1 puszka fasoli czerwonej
1 słoik pieczarek marynowanych
1 słoik cebulek marynowanych
2 cebule
1 jabłko
6 ogórków konserwowych
2 ząbki czosnku
20 dag sera żółtego
sok z jednej cytryny
majonez
pieprz i cukier do smaku

Przygotowanie:
Śledzie wymoczyć, pokroić. Cebule pokroić w piórka, jabłko w paseczki, ogórki w pół plasterki, pieczarki i cebulki na pół. Ser zetrzeć na tarce. Z majonezu, czosnku, soku z cytryny i przypraw zrobić sos. Wszystkie składniki wymieszać oprócz sera. Dodać majonez i ponownie wymieszać. Wierzch posypać grubo startym serem. Sałatka jest najlepsza na drugi dzień. Smacznego

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl