Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Sałatka śledziowa PYSZNA i delikatna :)

dodany 20.12.2012 21:22 przez edytos

rodzaj dania: sałaty, surówki

kuchnia: Kuchnia polska

trudność: łatwe

Składniki:
filety sledziowe matijas 250 gr, 4,5 ziemniakow, 2 cebule kolorowe, 1 zielone jabłko, majonez, koperek, śmietana

Przygotowanie:
Sledzie namoczyc w wodzie, a najlepiej w mleku, pokroic w kostke lub dzwonka jak kto lubi. Ziemniaki ugotowac w mundurkach, obrac i pokroic w kostke. Cebule czerwone pokroic drobiutko i dodac do pozostalych skladnikow. Jablko zielone obrac oraz pokroic w kosteczke. W oryginalnym przepisie koperek jest dodawany na wierzch salatki, ja dodaje do całości i wychodzi super. Przygotowac sos: proporcjonalnie 2 łzyki majonezu, 2 łyzki smietany, wymieszac i dodac do sałatki. Wymieszac calosc. Popieprzyc do smaku i schlodzik w lodowce. GOTOWE :) Jest tak pyszna ze smakuje nawet osobom, ktore nie lubia sledzi.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl