Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Sałatka na grilla ze szpinakiem i boczkiem

dodany 07.05.2015 14:04 przez JulaKula

nazwa oryg.: Letnia sałatka ze szpinakiem, pestkami dyni oraz grillowanymi plastrami boczku

rodzaj dania: sałaty, surówki

kuchnia: Inne

liczba osób: 1

trudność: łatwe

Składniki:
Składniki:
2 garście szpinaku
Kiełki brokuła
Pomidorki koktajlowe
2 łyżki pestek dyni
3 plastry boczku
Paczka suszonych ananasów od Crispy Natural

Sos:
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
Koperek
Cebula
1 ogórek konserwowy
1 łyżka curry
Sól
Pieprz

Przygotowanie:
Sos:
Ogórka, cebulę i koperek siekamy na jak najdrobniejsze części, a następnie dodajemy majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy i dodajemy curry, a następnie sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
Na talerz wykładamy umyty, świeży szpinak. Pomidorki kroimy na połówki lub ćwiartki i układamy na szpinaku. Całość posypujemy kiełkami brokułów (ilość wedle uznania). Polewamy sosem duńskim, a następnie układamy grillowane plastry boczku i posypujemy pestkami dyni oraz suszonymi kawałkami ananasa.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl