Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Racuchy z białego sera

dodany 17.03.2009 16:26 przez Bona

rodzaj dania: inne

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 6

trudność: łatwe

Składniki:
1/2 kg twarogu półtłóstego (najlepszy mielony)
5 jaj
125 ml śmietany
1 cukier waniliowy
3/4 szklanki cukru
mąki tyle, ile ciasto zabierze

Przygotowanie:
Utrzeć żółtka z cukrem, dodać ser i cukier waniliowy, śmietanę i dobrze wymieszać.
Ubić na sztywno pianę z białek, dodać do ciasta, delikatnie wymieszac. Przesypać mąką tak, aby powstało ciasto troszeczkę gęściejsze, jak na naleśniki. Nakładać łyżką małe porcje na gorący olej, smażyć na złoty kolor. Posypać cukrem, jak kto lubi, cynamonem.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl