Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Penne ala Vodka

dodany 27.10.2010 00:08 przez janas

rodzaj dania: makarony

kuchnia: Kuchnia włoska

trudność: łatwe

Składniki:
szynka 100 g
makaron Penne
wódka 30 ml
masło
śmietana
koncentrat pomidorowy
pieprz
sół

Przygotowanie:
Na maśle podsmażamy szynkę, polewamy wódką około 30 ml podpalamy. Jak zgaśnie to znaczy że alkohol się wypalił więc mogą to również jeść dzieci. Do szynki dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę, aby uzyskać różowo-pomarańczowy kolor. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy penne ugotowane al dente i mieszamy 2 minuty.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl