Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Nocne marki cynamonowe

dodany 22.12.2007 20:11 przez hermimal

nazwa oryg.: CIASTECZKA CYNAMONOWE

rodzaj dania: ciasta

kuchnia: Kuchnia polska

trudność: łatwe

Składniki:
2 szkalnki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1/4 szklanki masła
1/5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki cynamonu
2 jaja

Przygotowanie:
Wymięszać mąkę, cukier, cynamon i proszek do pieczenia (można dodać jeszcze skórkę startą z połowy cytryny), po środku zrobić wgłębienie do którego dodajemy masło i jaja. Wyrabiamy aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto odkładamy w chłodnie miejsce, gdzie przebywa od 8 do 12 godzin. Rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 0,5 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 190- 200 stopni przez ok. 15 minut.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl